werken in het distributiecentrum

Blokker beschikt in totaal over drie distributiecentra. Twee distributiecentra bevoorraden de winkels: een in Geldermalsen en een in Mijdrecht. De collega’s die hier werken zorgen er met elkaar voor dat onze filialen optimaal worden bevoorraad. Er wordt gewerkt met geavanceerde systemen en technische hulpmiddelen om een zo groot mogelijke service te verlenen aan de winkels en daarmee dus ook aan onze klant.

Daarnaast heeft Blokker een e-commerce distributiecentrum (eDC) in Gouda. Vanuit dit eDC worden de internetbestellingen van onze webshop verzendklaar gemaakt. De bestelde artikelen gaan rechtstreeks naar de klanten thuis of naar een filiaal om daar opgehaald te worden door de klant.

wat vind je in de distributiecentra:

Veelzijdige functies verdeeld over verschillende deelgebieden:
  • Inslag zorgt dat de juiste goederen op het juiste moment ontvangen, verwerkt, gestuurd en opgeslagen worden.
  • Picking verzorgt het totale fysieke proces. Dit deelgebied zorgt dat de filialen, compleet (zowel in kwantiteit als kwaliteit) en correct hun artikelen ontvangen.
  • Uitgaande goederen ontvangt geproduceerde rolcontainers en zorgt voor de juiste verwerking ervan. Daarmee wordt zorggedragen dat de filialen tijdig, compleet en correct hun artikelen ontvangen. Daarnaast verzorgt dit deelgebied het op de juiste manier controleren, registreren en verwerken van alle retouren vanuit de filialen.
  • Transport zorgt ervoor dat de filialen tijdig, compleet en correct de rolcontainers en pallets uit de distributiecentra ontvangen. 
  • Bedrijfsbureau verzorgt alle voorkomende logistieke projecten en zorgt voor beheer/rapportage en ICT, met als doel het primaire proces optimaal te laten verlopen. Daarnaast draagt het zorg voor een optimale indeling en sturing van de goederenstroom, met als doel optimale kwaliteit en zo laag mogelijke logistieke kosten. Ook wordt in dit deelgebied contact onderhouden met de filialen.
Het eDC in Gouda is volgens eenzelfde structuur ingericht. Alleen zijn daar de activiteiten gericht op rechtstreekse verzending van pakketten naar de klant, in plaats van rolcontainers naar de filialen.

Wil je nooit een vacature missen?

Meld je dan aan voor een Job Alert en wij houden je op de hoogte wanneer er relevante vacatures voor jou zijn